Hét online magazine voor zorgmedewerkers

Kauwen en slikken

  • Editie46
  • oktober 2021

Veel bewoners kampen met kauw- en slikproblemen. Dat maakt het voor hen lastig om goed te eten en drinken én hiervan te kunnen genieten. Gelukkig kun je veel doen om de bewoners hierbij te ondersteunen. In deze editie lees je daar alles over. Onder andere waarom zuivel zo geschikt is bij kauw- en slikproblemen en hoe de IDDSI duidelijkheid geeft over de diktes van eten en drinken. Wij vertellen over de sociale aspecten van eten en geven 5 variatietips bij aangepaste voeding. Ook delen wij speciale recepten van logopedist Annelinde Porsius voor bewoners met kauw- en slikproblemen. Veel leesplezier!

Lees verder

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen